A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Автошкола для людей з інвалідністю: які документи необхідні та куди звертатись на Львівщині

Дата: 13.03.2024 09:55
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Це унікальні школи, які реалізовані МВС України в межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

Нині серед громадян України користується попитом послуга з отримання посвідчення водія. Серед охочих кермувати автівкою є й люди з інвалідністю. Саме тому в Україні було створено автошколи для осіб з інвалідністю.

«Автошколи для осіб з інвалідністю» – це флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується в межах ініціативи «Без бар’єрів» Першої леді України Олени Зеленської. Мета цього проєкту – створення зручної та якісної державної послуги з навчання керування автомобілем та з отримання посвідчення водія на право керування транспортним засобом для людей з інвалідністю із порушенням опорно-рухового апарату.

Тому можливості підрозділів територіальних сервісних центрів МВС та мережі автошкіл на базі закладів вищої освіти МВС для людей з інвалідністю, які прагнуть навчатись керуванню автомобілем та отримати посвідчення водія, розширюються.

Переваги флагманського проєкту МВС:

  • навчання та складання іспитів у інклюзивних приміщеннях;
  • доступна інфраструктура та максимально безбар’єрний простір; навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально;
  • можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі;
  • індивідуальне навчання за зручним графіком та інше.

Загальна тривалість навчання – 11 тижнів. Із них 64 години – теоретичний курс, та 40 годин – практичний курс. Орієнтовна вартість навчання: 6000 гривень.

Перелік вимог до майбутніх водіїв: бажають навчитися керувати автомобілем з ручним керуванням; відсутні медичні протипоказання (захворювання і порушення), за наявності яких особа не може бути допущена до керування транспортними засобами категорії «В»; в наявності необхідний перелік документів.

Іспит складається в сервісному центрі МВС, на транспортному засобі з ручним керуванням. Водійське посвідчення отримується в тому ж сервісному центрі МВС, де складається теоретичний іспит. Наразі такі автошколи працюють і приймають охочих в шести регіонах України, а саме: в Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській та Хмельницькій областях.

Більш детальна інформація щодо проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю» розміщена за посиланням: https://driveability.mvs.gov.ua/

Записуйтесь на навчання й отримуйте послуги з водіння зручно та доступно за адресою: Львівський державний університет внутрішніх справ. Львівська область,
м. Львів, вул. М. Кривоноса, 1. Телефони для довідок: (032)261-57-01(067) 407-42-88;(067) 924-04-24


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних