Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Державна підтримка аграріїв у 2024 році: нові можливості та ініціативи

Дата: 18.03.2024 15:32
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

Бюджет 2024 відкриває перед аграріями широкі перспективи для отримання фінансової підтримки через реалізацію різноманітних державних програм.

Ці ініціативи включають, як видатки на «споживання», так і на «розвиток», що створює додаткові можливості для зміцнення сільського господарства та підвищення його конкурентоспроможності.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, у бюджеті передбачили 881 млн грн для підтримки сільгосптоваровиробників, зокрема виділили:

  • 5 млн грн для компенсації сімейним фермерським господарствам сплаченого ЄСВ; 
  • 80 млн грн для надання кредитів фермерським господарствам;

Найбільшу суму, а це 796 млн грн підтримки, виділили для фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції, які будуть спрямовані у вигляді дотації:

  • на голову ВРХ – до 7 тис. грн на 1 голову, але не більше 100 голів;
  • на голову овець та кіз – до 2 тис. грн на 1 голову, але не більше 500 голів;
  • на 1 га – 4 тис. грн, але не більше 120 га.

Міністерство економіки також пропонує підтримку сільськогосподарським виробникам. Провідна ініціатива - це компенсація вартості нової сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, на яку виділено 1 млрд грн, що дозволить аграріям здійснювати модернізацію свого устаткування. Наказом Мінекономіки затверджений перелік даної техніки з яким можна ознайомитись за посиланням: https://1ll.ink/TIBZT

«Державні програми та ініціативи створюють нові можливості для розвитку сільського господарства, підвищення його продуктивності та забезпечення стійкого економічного зростання у регіоні», - підкреслила директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Також в межах державної програми «єРобота» передбачили кошти в розмірі 383,6 млн грн для створення та розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, 95,9 млн грн – для створення або розвитку тепличного господарства та 890,5 млн грн – на створення або розвиток переробних підприємств. 

Додатковим стимулом для аграріїв стануть програми Мінекономіки, які передбачають пільгове кредитування за програмою «5-7-9%», створення індустріальних парків та підтримку внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних