A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

На Львівщині встановили рекорд: в області висадили найбільшу липову алею країни

Дата: 21.03.2024 16:05
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Таким чином Львівщина побила власний рекорд, який зафіксували ще у 2018 році. Тоді протяжність липової алеї становила майже 6 кілометрів.

Від сьогодні у Львівській області з’явилась нова, а головне найбільша липова алея в Україні. Висадили її обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка. Липова алея складається з майже 1750 саджанців, довжиною понад 17 кілометрів. Загальна ж протяжність дороги від Жовкви до Зіболок – 8,5 км. 

Нова локація отримала назву «Алея Героїв України». Акцію з висадки дерев приурочили до 150-річчя Національного лісотехнічного університету України, а також Міжнародного дня лісів. Для висадки такої кількості саджанців знадобилось кілька годин. Свої зусилля доклали студенти й викладачі ВНЗ, представники влади області, органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, лісівники тощо.

«Минає 756-й день повномасштабної війни. Кожен день знаменує собою героїзм наших захисників, але разом з тим він несе за собою біль від втрати. Важливо, щоб пам’ять про наших оборонців жила вічно. Висаджена сьогодні алея матиме символічний характер, а отже пам’ять про Героїв, яких буде вшановувати не одне покоління, збережеться упродовж багатьох століть», – зазначила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула. 

Новостворена липова алея стала найбільшою в нашій країні. Відповідний результат зафіксували представники Книги рекордів України. До слова, це вже другий такий рекорд для Львівщини. У 2018 році у селі Великі Мости Червоноградського району уже висаджували липову алею протяжністю у 5 кілометрів 750 метрів. Таким чином наша область зуміла побити власний рекорд.

«Обабіч відремонтованої дороги не було жодного деревця, тому ми запропонували висадити упродовж кількох кілометрів 1500 тисячі саджанців липи. У літню пору вона зможе захистити нас від спеки, а взимку - уберегти дорогу від снігових заметів. Важливо, що на цю акцію з обласного бюджету не витратити жодної гривні, усі матеріали, в тому числі саджанці, надали лісівники Львівщини», – розповіла т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик. 

Для «Алеї Героїв України» вибрали саджанці липи дрібнолистої. Ці дерева обрали не випадково, адже вони є медоносними та довговічними – життєвий цикл становить до 700 років. 

Довідково:

Ідея створення алеї з лип належить департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації та Національному лісотехнічному університету України. Цю ініціативу підтримали й допомогли реалізувати лісівники Львівщини: Державне підприємство «Ліси України», зокрема філія «Львівське лісове господарство», ОКС ЛГП «Галсільліс».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних