Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Документи про освіту стали доступні в «Дії»

Дата: 28.03.2024 10:48
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Відтепер вступати до закладів вищої освіти чи влаштовуватися на роботу можна без купи ксерокопій — достатньо поширити електронний освітній документ.

Вже з 2022 року команда управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА активно співпрацює з навчальними закладами для впровадження сервісів Дії. Вони призначені для того, щоб люди могли використовувати свої цифрові документи без будь-яких обмежень. У Львівській області вже успішно впровадили сервіси Дії в 825 закладах освіти. Сервіси, такі як Дія. QR – для отримання копій цифрових документів та Службовий акаунт – для перевірки їх дійсності, стали необхідним інструментом для спрощення багатьох процесів у навчальних закладах.

«У сучасному світі, де цифрові технології стають необхідною складовою у всіх сферах нашого життя, освіта не може залишатися осторонь. Впровадження цифрових інструментів у освітній процес стає необхідністю, яка дозволяє полегшити багато процедур для студентів,учнів та вчителів. Одним з ключових кроків у цьому напрямку є впровадження сервісів Дії в закладах освіти», – зазначив начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА Максим Столярчук.

Якщо ж ви втратили атестат чи диплом — у кілька кліків можна отримати інформацію в електронній формі. У застосунку Дія тепер відображаються:

  • атестат/свідоцтво про базову загальну середню освіту;
  • атестат/свідоцтво про повну загальну середню освіту;
  • свідоцтво про робітничу кваліфікацію;
  • диплом кваліфікованого робітника;
  • диплом фахового молодшого бакалавра;
  • диплом молодшого спеціаліста;
  • диплом молодшого бакалавра;
  • диплом бакалавра;
  • диплом спеціаліста;
  • диплом магістра;
  • диплом доктора філософії;
  • диплом доктора мистецтва.

Щоб освітні документи відобразилися у Дії, треба оновити застосунок. Вони підтягуються автоматично, якщо наявні в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Інформацію з додатків документів про освіту зʼявиться пізніше.

Нагадаємо, у 2023 році Львівщина стала лідером серед інших областей по кількості підключених партнерів Дії , а саме + 3778 партнерів. 

«Застосування цих сервісів стало особливо актуальним у таких ситуаціях як  вступ до навчального закладу, ідентифікація особи при вході, поселення в гуртожиток, оформлення читацького квитка у бібліотеці та отримання пільг для навчання. Це дозволяє зробити багато процедур більш зручними та ефективними для всіх учасників освітнього процесу.

Освітні документи в Дії відкривають нові можливості для освітян та навчальних закладів. Вони є потужним кроком до впровадження режиму «paperless» у освітній сфері. «Paperless»  означає, що усі процеси та документи переходять у цифрову форму, і не потрібно використовувати паперові версії. Наступним важливим етапом буде реалізація можливості  «шерингу» (передачі) копій цих документів. Це відкриває нові перспективи для забезпечення доступності та зручності у освітній сфері, а також сприяє подальшому розвитку цифрової трансформації в освіті.

Отож попереду потужна робота управління з питань цифрового розвитку спільно з керівниками закладів освіти, щоб реалізувати можливість для громадян передати копії своїх освітніх документів завдяки не лише Дія.QR чи перевірки дійсності документів зі Службовим акаунтом, а й розвиток інформаційних систем закладів вищої освіти для впровадження повноцінного шерінгу», – додав Максим Столярчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних