Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Профілактика кишкових інфекцій

Дата: 05.07.2018 12:17
Кількість переглядів: 965

Фото без опису

Літня пора року це час відпочинку, оздоровлення дорослих і дітей, можливість збагатити свій організм корисними вітамінами, мікроелементами, вживаючи різноманіття фруктів, ягід, овочів. Але власне в гарячу пору року існує небезпека виникнення захворювань гострими кишковими інфекціями при певних неблагоприємних обставинах. Мікроорганізми, які спричиняють кишкові інфекції, зазвичай досить стійкі до різних впливів довкілля. В харчових продуктах мікроби можуть не тільки довго зберігатися, але й розмножуватись при кімнатній температурі, особливо в молоці, м’ясному фарші, бульйоні, салатах, кондитерських виробах з кремом. Серйозну епідеміологічну небезпеку з-поміж людей з клінічними проявами гострих кишкових захворювань або без жодних видимих проявів захворювання (так зване носійство) становлять особи, які будучи хворими, займаються приготуванням їжі в громадському харчовому секторі, для різного роду приватних гостин, а також продавці харчових продуктів та працівники дитячих закладів. До кишкових інфекцій за певних умов сприятливі всі люди. До цих певних умов слід віднести і кількість збудника, а також стан людини. Діти раннього віку є найбільш сприятливі. Для всіх кишкових інфекцій є характерними розлади з боку шлунково-кишкового тракту (блювота, пронос, біль у животі), прояви загальної інтоксикації (біль голови, слабкість, підвищення температури тіла), а також ознаки зневоднення (спрага, сухість шкіри). При появі даних ознаків захворювання необхідно негайно звернутись за меддопомогою для своєчасного призначення відповідного лікування. Самолікування може привести до ускладнених форм захворюваннь. Рекомендуємо населенню: ? Дотримуватись правил особистої гігієни; ? Ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні; ? Не вживайте незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини; ? Не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання); ? Використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел; ? Не купувати харчові продукти у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі; ? Не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих пляжів, уникати заковтування води під час купання; ? Уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання. Тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних