A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

15 липня, в день смерті польського драматурга Александра Фредро в Костелі Успіння Пресвятої Діви Марії у Рудках відбулась поминальна Служба за участі Рудківського міського голови Івана Лозинського, заступника міського голови з питань виконавчого комі

Дата: 15.07.2020 09:39
Кількість переглядів: 500

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

15 липня, в день смерті польського драматурга Александра Фредро в Костелі Успіння Пресвятої Діви Марії у Рудках відбулась поминальна Служба за участі Рудківського міського голови Івана Лозинського, заступника міського голови з питань виконавчого комітету, працівників відділу культури та туризму, місцевих істориків-краєзнавців.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Були запрошені гості, представники товариства українсько-польської дружби: Лідія Данильчук - заслужена артистка України, акторка Творчої майстерні "Театр у кошику", Лауреат Державної премії імені Котляревського , Лауреат обласної премії імені Романицького, володарка Гранд - прі фестивалю одного актора у Вроцлаві . Наталія Криничанка - гід-консультант з питань туристичних маршрутів для ОТГ , голова громадської організації "Рутенія-нова" , журналіст. Тарас Процак - екскурсовод, історик, музейний працівник. Любомир Хахула - екскурсовод , кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту українознавства ім. Ів. Крип’якевича. Ксьонз Юрій провів короткий екскурс про костел та родову крипту родини Фредрів, де були покладені квіти.

В музейній кімнаті О. Фредра, яка облаштована в дзвіниці костелу, у виконанні акторки прозвучав фрагмент Софії Шептицької з Фредрів з вистави "Я йду, Христе!" автора Григора Лужницького , створену за листами Митрополита Андрея Шептицького до матері (режисер Ірина Волицька) та декілька пісень польською мовою.

Декілька слів про значимість постаті А. Фредра, оцінки йому належної шани та туристичної привабливості для Рудківської громади розказав міськй голова та інші виступаючі. Делегація також відвідала маєток родини Фредра та Андрея Шептицького (внука О. Фредра, єпископа УГКЦ, якому б 29 липня 2020 року виповнилось 155 років від дня народження) у сусідньому селі Вишня (колишня Бенькова Вишня).

У старому парку біля споруд історичної пар’ятки, в музейній кімнаті, біля озера присутні слухали розповідь місцевого історика-краєзнавця Петра Гренюха.

Всі присутні зійшлись на думці підтримати почин мистецько-театральних зустрічей для популяризації туристичного потенціалу нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних