A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Cімейні фермерські господарства – добра модель самозайнятості сільського населення

Дата: 26.03.2021 15:08
Кількість переглядів: 535

В області продовжується процес трансформації селянських господарств у сімейні фермерські господарства (СФГ).

Особливістю Львівщини є те, що 90% валового виробництва сільськогосподарської продукції зосереджено в особистих селянських господарствах. В області налічується понад 500 селянських господарств, які утримують трьох і більше корів. Ці господарства вже мають потенціал  для створення сімейних фермерських господарств.

Понад 20% малих сільськогосподарських виробників здійснюють комерційну діяльність, реалізуючи продукцію власного виробництва переважно на локальних (місцевих) ринках, решта – ведуть натуральне та напівнатуральне виробництво. Ці виробники також можуть створювати сімейні фермерські господарства для роботи у правовому полі, отримання фінансової допомоги для створення матеріальної бази та забезпечення соціальних гарантій при досягненні пенсійного віку.

«Для успішного ведення сімейного фермерства була й залишається необхідність механізації ручної праці, закупівлі обладнання для тваринницьких приміщень, зберігання та доїння молока, самохідної та іншої сільськогосподарської техніки для обробітку ґрунту при посівних роботах, збиранні врожаю, заготівлі кормів та інших транспортних роботах. Тому вкрай актуальним є надання фінансової підтримки домогосподарствам, які трансформуються у фермерські господарства сімейного типу та прагнуть покращити якість продукції й модернізувати власне виробництво», – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

У 2020 році, в межах реалізації Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки, вперше надано безповоротну фінансову підтримку сімейним фермерським господарствам на реалізацію інвестиційних проектів в розмірі 504,9 тис гривень. Учасниками Програми стали 11 СФГ.

Робота зі створення СФГ в області продовжиться й у 2021 році. Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки передбачено 1,56 млн гривень на фінансову підтримку сімейних фермерських господарств (без набуття статусу юридичної особи) у вигляді часткового відшкодування вартості придбаних основних засобів, поголів’я великої рогатої худоби.

Довідково:

15 серпня 2018 року набрали чинності зміни до Закону України «Про фермерське господарство» (далі – Закон). Так, Закон  передбачає, що фермерське господарство діє на основі установчого документа  (для юридичної особи  –  статуту,  для господарства без статусу юридичної особи – договору  (декларації) про створення фермерського господарства). Закон доповнено статтею 8-1 щодо створення та діяльності сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.