A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Спалювання сухої рослинності та відходів? Ні!

Дата: 01.04.2021 15:41
Кількість переглядів: 542

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кінець березня - початок квітня є періодом активного спалювання сухої рослинності. Часто це призводить до неконтрольованого поширення вогню й сильного задимлення. Відтак відбувається загоряння природних територій, чиєїсь власності, димове забруднення населених пунктів.

 

Важливо пам'ятати, що під час спалювання однієї тони листя в повітря потрапляє 30 кг чадного газу. Навіть, у випадку, якщо суха рослинність має незначну вологість, температура полум’я знижується і від неповного згоряння утворюється чадний газ. Шкідливі речовини осідають в легенях і призводять до астми, хвороб серцево-судинної системи, раку...

 

Під час спалювання листя та сухої трави в полум’ї згоряють комахи, змії, жаби, зайці, їжаки, лисиці, куріпки та інші тварини, які не можуть втекти від вогню. Вигоряють ґрунтові мікроорганізми, які забезпечують рослини поживними речовинами та продукують верхній шар ґрунту збагачений гумусом, через що знижується родючість ґрунтів. Інколи, через необачність або недбалість, вогонь може перекинутися на степові ділянки, луки, дерева, ліс, торфовище та спричиняє пожежу, що може призвести до більш згубних наслідків як для природи, так і для людей, чиї садиби розташовані поряд.

 

Закликаємо всіх не вдавалися до спалювання сухої рослинності! Найефективніший і найбезпечніший спосіб утилізації рослинності – викошувати і компостувати.

 

Водночас хочемо поділитися інформацією про алгоритм притягнення паліїв до відповідальності. Детальна юридична довідка знаходиться тут:

https://rudkivska-gromada.gov.ua/news/1616590069/

 

 

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних