A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Проєкт «Інтеграція екологічної складової у розвиток Рудківської ОТГ» реалізує у 2021 році Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у співпраці з Рудківською міською радою.

Дата: 01.04.2021 16:07
Кількість переглядів: 683

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Рудківська ОТГ є однією з найбільших у Самбірському районі Львівської області. ОТГ має розроблену і затверджену у 2019 році стратегію розвитку об’єднаної територіальної громади на 2019-2027 рр. Стратегія містить Стратегічну ціль 3. Екологічна безпека та благоустрій, яка спрямована на покращення екологічної ситуації в ОТГ. Громада працює над реалізацією Стратегічної цілі 3 і має певні успіхи в цьому напрямку, проте для кращого та ефективнішого досягнення поставлених цілей не вистачає фінансування та експертної підтримки. Вирішення таких питань, як поводження з відходами та можливості впорядкування одного з найцікавіших об'єктів Рудківської ОТГ  - дендропарку, що стане поштовхом для розвитку туристичної привабливості території (операційна ціль 1.1. Стратегії ОТГ), покращення якості життя ( стратегічна ціль 2) та прискорить економічний розвиток. Ефективне розв’язання цих проблем вимагає вузької екологічної та правової компетенції, яка може бути забезпечена в рамках проєкту. Даний проєкт може стати прикладом розв'язання проблем території для інших ОТГ.

 

В рамках проєкту буде розроблена схема санітарної очистки ОТГ, яка передбачатиме зокрема створення ефективної інфраструктури та логістики поводження з відходам, визначення необхідних обсягів її фінансування, заходи запобігання та боротьби із стихійними сміттєзвалищами. Для ефективного запровадження належної системи поводження з відходами будуть проводитися навчальні заходи для адміністрації ОТГ, комунальних підприємств, освітніх закладів, загальної громадськості. Також буде проведено комплексне обстеження стану  території і насаджень державного дендрологічного парку  "Рудківський дендропарк" і розроблено обґрунтування сценаріїв оптимізації території і насаджень дендропарку. Обґрунтування сценаріїв буде винесено на розгляд громади, яка обере найоптимальніший варіант. Інформаційна кампанія в рамках проєкту включатиме інформаційні матеріали у місцевій пресі, на веб-сторінках заявника та партнера, в соціальних мережах.

  • Короткострокові результати реалізації проєкту 

  • розроблена схема санітарної очистки Рудківської ОТГ

  • проведено 6 навчальних зустрічей з мешканцями Рудківської ОТГ, включаючи представників органів влади, школярів, працівників комунальних служб, загальної громадськості щодо європейських практик поводження з відходами.

  • проведене комплексне  дослідження стану  території і насаджень  дендропарку

  • розроблені сценарії розвитку державного дендрологічного парку  "Рудківський дендропарк" і разом з громадою обраний оптимальний варіант

  • принаймні 3000 мешканців Рудківської ОТГ покриті інформаційною кампанією

 

  • Довгострокові результати реалізації проєкту 

  • вдосконалена система управління відходами у Рудківській ОТГ і таким чином зменшене негативне навантаження на довкілля 

громада почала реалізацію одного із сценаріїв розвитку дендрологічного парку у м. Рудки, стан якого покращився.

 

Тривалість проекту – листопад 2020 р. – серпень 2021 р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних