A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

«ІТ-індустрія творить нову генерацію людей – самодостатніх та успішних», - співзасновник компанії «Soft Serve» Тарас Кицмей

Дата: 20.09.2021 12:34
Кількість переглядів: 477

Фото без опису

У Львові, на стадіоні «Арена «Львів», триває 20-й Міжнародний економічний форум, який зібрав понад 1500 підприємців з України та світу. Спікери Форуму беруть участь у трьох дискусійних панелях.

На скільки взаємопов’язані бізнес та освіта і як розвиток успішного бізнесу залежить від організації освітнього процесу, говорили під час другої дискусійної панелі: «Львівщина: капіталізація через додану вартість», в якій взяв участь співзасновник і член ради директорів компанії «Soft Serve» Тарас Кицмей.

«ІТ-індустрія дуже активно вкладає в розвиток освіти, тому що знання – це основа того, що ми маємо. За останній рік ІТ-індустрія почала суттєво зростати ніж у попередні роки і це поставило нові вимоги до людських ресурсів. Тільки працюючи з людьми з вищою, фундаментальною, освітою ми можемо досягати успіхів», - зазначив Тарас Кицмей.

Він також висловив думку, що у свій час в Україні занепала більша частина науково-дослідних інститутів, тому що не було розвитку підприємництва.

«Лідерство і підприємництво – це є ключ до успіху нашої традиційної університетської освіти. Нам потрібно відійти від планової економіки, коли тільки міністерство говорить, що вчити. У ринковій економіці кожен університет, навіть кожен факультет, сам вивчає потреби своїх студентів, продукує свої продукти (бакалаврські і магістерські програми, які успішні на ринку)», - сказав Тарас Кицмей.

Він наголосив, що ІТ-індустрія на сьогодні – серед лідерів експортних галузей України. І скоро може стати головною індустрією України.

«Сфера ІТ творить нову генерацію людей – самодостатніх, успішних, які подорожують по всьому світу і працюють у найрізноманітніших сферах. Просто мають існувати різні моделі (навчання – авт.). Ми запровадили в компанії зараз дуальну освіту – партнерство університетів і компанії. З першого курсу представників компанії залучають до викладання профільних предметів. З третього курсу студенти вже можуть починати працювати і продовжувати навчання», - розповів очільник однієї з найбільших ІТ-компаній Центральної і Східної Європи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних