A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Життя відкриває нові можливості попри складні обставини

Дата: 30.05.2022 14:46
Кількість переглядів: 1358

 

Фото без опису             Фото без опису                Фото без описуФото без опису

 

 

     Наша громада вже не перший рік активно реалізує різні креативні та прогресивні проєкти, які допомагають розвивати суспільну активність і, одночасно, вирішувати практичні поточні питання. І одним з партнерів, який допомагає в цьому є благодійний фонд “Молода громада”, завдяки якому ми стали учасниками впровадження ініціативи “Розумна взаємодія”, що не полишив своєї роботи і в теперішній непростий воєнний час. Так сталося, що керівник фонду Інна Старчікова із своїми двома дітьми тимчасово стала мешканкою нашої громади та знайшла прихисток в нашому «Будинку Мілосердя”. Там і з’явилась ідея нового  проєкту  “Безпечний та затишний прихисток в Рудківській громаді” (Safety shelter in Rudki community), який знайшов підтримку у фонда Чарльза Стюарта Мотта в рамках Програми локальних рішень глобальних викликів під керівництвом Академії розвитку філантропії в Польщі (the C.S. Mott Foundation under the Global Challenges Local Solutions Program run by the Academy for the Development of Philanthropy in Poland). Даний проєкт реалізується благодійним фондом “Молода громада” в співпраці з Рудківською територіальною громадою, ГО “Агенція розвитку м.Рудки” та допомагає вирішити питання допомоги та кращої адаптації і інтеграції тимчасово переміщеним особам, які проживають на території Рудківшини.

    Зокрема, завдяки цьому проекту буде не тільки проведено  ремонт в частині приміщень будинку “Милосердя”, але й заплановано цикл заходів, як для дітей так і для дорослих з числа тимчасово переміщпених осіб, які допоможуть включитись в життя громади, та допомогти в працевлаштуванні.

    А поки хочемо поділитись інформацією про частину проведених заходів в  Рудківській громаді. Так, крім закупівлі матеріалів та налагодження побуту переселенців, ми організували декілька заходів в яких взяли участь місцеві мешканці разом з переселенцями. Так, 17 квітня проведено толоку на території місцевого «Будинку Милосердя” 

 

Фото без опису  Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     19 квітня ц.р. діти разом з батьками зібрались в приміщенні місцевої бібліотеки щоб взяти участь в майстер-класі по створенню листівок, які потім були відправлені разом з зібраною гуманітарною допомогою бійцям на фронт.

 

Фото без опису                Фото без опису  Фото без опису

 

 

 

 

     Ще однією з особливостей нашої громади є традиції, пов’язані з святкуванням Великодня. Однією з них є проведення “гаївок” і цього року до них долучились і переселенці. Ці веселі забави (ще з початку репетирування, яке проводили викладачі Рудківської дитячої музичної школи) допомогли дітям та й батькам відволіктись від травмуючих спогадів та налаштуватись до планування майбутнього.

 

Фото без опису  Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

Попереду ще багато заходів та позитивних змін.

І найближчий такий захід - це наш традиційний “День захисту дітей” 1 червня, але не в зовсім звичному форматі. І ми запрошуємо вас допомогти в його організації, тим більше, що і тут вас буде очікувати приємна несподіванка. Але про це - в наступній публікації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних