Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Виконавчий комітет Рудкіської міської ради звертається до керівників та профспілкових комітетів ( у разі їх відсутності уповноваженим представникам трудових колективів,) підприємств, установ, організацій міста усіх форм власності!

Дата: 06.04.2023 11:32
Кількість переглядів: 173

Пропонуємо укласти колективний договір тим підприємствам, установам та організаціям, у яких колективний договір відсутній та переглянути положення раніше укладеного колективного договору на відповідність нормам діючого законодавства.

Колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи (стаття 11 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України),      стаття 2 Закону України «Про колективні договори і угоди» від 01.07.1993 № 3356-XII (далі – Закон).

Слід звернути увагу на те, що колективний договір набирає чинності з дня його підписання представниками сторін юридичної особи або з дня, зазначеного   колективному договорі та продовжують діяти до того часу, поки сторони не укладуть або не переглянуть чинний, якщо інше не передбачено договором.

Обов’язок повідомної реєстрації колективного договору регламентовано статтею 15 КЗпП України та частиною 11 статті 9 Закону.

Порядок реєстрація колективних договорів проводиться відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 року № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів» із змінами, внесеними до неї постановою КМУ від 21.08.2019 р. № 768 (далі – Порядок). Змінами передбачено спрощення процедури повідомної реєстрації колективних договорів.

Особливості оновленого 21.08.2019 року Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів полягають у наступному:

  1. На повідомну реєстрацію подається один примірник колективного договору, змін та доповнень до нього разом із додатками та супровідним листом.

На вибір сторін договорів пропонується три варіанти подання документів реєструючому органу:

1)    оригінал паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками;

2)    оригінал електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами;

3)    електронна копія оригіналу паперового документа (фотокопія), засвідчена кваліфікованою електронною печаткою.

  1. Реєструючий орган не може відмовляти у повідомній реєстрації колективного угоди, змін і доповнень до них, повертати їх на доопрацювання, витребовувати додаткові документи та встановлювати додаткові вимоги до оформлення поданих на реєстрацію документів.
  2. Реєструючий орган письмово інформує про реєстрацію договору, змін та доповнень до нього суб’єкта, який подав на реєстрацію цей документ.

Звертаємо увагу, що реєструючий орган не робить жодних написів на примірнику договору, змін і доповнень до нього, і не повертає його сторонам.

Примірник колективного договору, поданого на повідомну реєстрацію, реєструючий орган зберігає до заміни новим договором.

Повідомна реєстрація колективного договору проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження договору до реєструючого органу. Для роботодавців строків надання на повідомну реєстрацію колективного договору законодавством не встановлено.

З повною чинною версією постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 р. № 768 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. № 115» можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Верховної Ради України     https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/768-2019 та використовувати її у подальшій роботі при укладенні колективних договорів/угод. 

Для повідомної реєстрації колективних договорів, надання методичної і консультативної допомоги Ви можете звернутися до Виконавчого комітету Рудківської міської ради Самбірського району Львівської області за адресою: м.Рудки пл.Відродження,1 тел.(236) 45-232.

Виконавчий комітет Рудківської міської ради

РЕКОМЕНДОВАНИЙ ЗРАЗОК СУПРОВІДНОГО ЛИСТА ДО КОЛЕКТИВНОГО ДОГОВОРУ, ЗМІН ЧИ ДОПОВНЕНЬ ДО НЬОГО.

           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних