Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

щодо ефективного споживання електричної енергії в Україні

Дата: 16.06.2023 15:52
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.23 № 525 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням в Україні» від 10.01.2023 № 25 (далі – постанова № 25). Зокрема, розширено перелік отримувачів міжнародної технічної допомоги (далі МТД) в рамках експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням, впровадженого постановою № 25 (далі – експерементальний проект) юридичними особами – заклади охорони здоров'я та заклади освіти, які провадять відповідну діяльність.

            Зазначаємо, що отримання МТД в рамках реалізації експериментального проекту відбувається в межах Рамкової Угоди між Урядом України та Комісією Європейських Співтовариств від 03.09.2008 (Закон України від 03.09.2008 № 360-VI) та з урахуванням вимог Порядку залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 р. № 153 «Про створення єдиної системи залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги», чинного законодавства України та Європейського Союзу.

            В рамках реалізації експериментально проекту Україна отримує МТД у вигляді товарної продукції – світлодіодних ламп за рахунок фінансових ресурсів Європейського Союзу.

            Пунктами 21-29 Порядку реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні, затвердженим постановою № 25 (далі – Порядок) визначено порядок збору заявок та видача МТД юридичним особам (далі отримувач МТД).

            Зокрема, пунктом 22 Порядку передбачена подача запитів на потребу отримувачами МТД в електронній формі засобами Порталу Дія у розрахунку:

- три світлодіодні лампи на кожні повні 10 м2 у навчальних класах, приміщеннях вчительських, палатах, процедурних;

- дві світлодіодні лампи на кожні повні 10 м2 для місць загального користування.

            Запит на потребу формується уповноваженою особою отримувача МТД у довільній формі, засобами Порталу Дія після проходження ним ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, та/або інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу заявника і який обрав на Порталі Дія послугу «Обмін лампочок» (пункт 23 Порядку).

            Враховуючи вищенаведене, інформуємо потенціальних заявників експерементального проекту, щодо забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні – заклади охорони здоров’я та заклади освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних