Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

У березні змінився порядок нарахування виплат внутрішньо переміщеним українцям: кому слід подати додаткове звернення

Дата: 05.03.2024 15:54
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Кожен, хто звернеться до ЦНАП чи структури соціальної сфери отримає детальну консультацію. Про це розповіли в департаменті соціального захисту населення Львівської ОВА.

Як повідомили в департаменті соціального захисту населення Львівської ОВА, уже цього місяця українці, які покинули свої домівки через війну, отримають виплати на проживання за новим порядком. Частина внутрішньо переміщених українців змін у процедурі нарахування коштів не відчує жодних, проте є громадяни, зміни для яких таки відбудуться. Департамент соціального захисту населення ЛОВА нагадує, що деяким категоріям ВПО задля одержання цієї допомоги необхідно подати додаткове звернення.  

«Сама сума виплати не змінюється: вона залишається дві та три тисячі, як і була. Водночас, одержувачів потрібно ділити на дві категорії. Перша: це ті громадяни, які отримуватимуть кошти безумовно, тобто без звернення і додаткової подачі документів. Друга: ті, яким нараховуватимуть виплату після певної верифікації і за відповідним зверненням. Тобто це люди, яким потрібно буде підтверджувати свій статус. 

Ніби нічого складного, але водночас ми розуміємо, що запитань від одержувачів може бути дуже багато. Тому ми багато часу приділили навчанню фахівців органів місцевого самоврядування, які працюють саме на місцях, тобто безпосередньо з людьми. Відповідно кожна людина, яка звернеться до ЦНАП чи структури соціальної сфери отримає детальну консультацію щодо цього запитання», – розповів керівник департаменту соціального захисту населення ЛОВА Роман Андрес. 

Як повідомив посадовець, у Львівській області статус ВПО має понад 220 тис осіб: з них 63 тис – діти. Статус особи з інвалідністю має понад 9 тис людей, пенсіонерів – 30 тисяч. Станом на 1 січня допомогу на проживання отримували 107 тис внутрішньо переміщених українців, які проживають у нашій області. Загальна сума виплат, яку здійснили торік, становить понад 3 млрд гривень. 

Попри те, що у березні змінився порядок нарахування, графік виплат буде незмінним. Система передбачає виплатний період двічі на місяць: 15 та 28 числа. 

З усіма деталями, які впровадив Уряд, можна ознайомитися тут.

Для зручності також надаємо узагальнену схему за допомогою якої можна побачити перелік осіб, яким продовжується виплата.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних