Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Терапія мандрами: на Львівщині стартує проєкт підтримки Захисників та Захисниць України

Дата: 23.05.2024 12:32
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Проєкт передбачає мандрівки Львівщиною, де організовують дозвілля та емоційне розвантаження для воїнів та членів їх сімей, які перебувають на реабілітації чи ротації у нашому регіоні.

Сьогодні, 22 травня, у Львівській ОВА анонсували старт проєкту «Терапія мандрами», який організовує управління туризму та курортів в межах концепції підтримки захисників та захисниць України на території Львівщини.

«Минулого року ми провели три сходження для захисників на найвищі вершини Львівщини та отримали позитивний зворотній зв'язок, тому цього року розширюємо формат проєкту, де впродовж літнього туристичного сезону у нас будуть активності: кінні прогулянки, сходження на гірські вершини, сплави та культурно – пізнавальні екскурсії», – розповідає керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Перший захід відбудеться у четвер 23 травня. Військовослужбовці помандрують у с. Яструбичі до туристично - культурного центру «Гніздо Яструба», де відбуватиметься патріотичний квест «Шляхами повстанців», заснований на реальних подіях 1942 року.

Всі активності для військовослужбовців та членів їх сімей є безкоштовними та включають трансфер, харчування, вхідні квитки, екскурсії, оренду спорядження та програми на локаціях.

«Такі проєкти є важливими для морально – психологічного стану військовослужбовців. Кожен виконує завдання на своїх рівнях, багато військових після поранень і їм складно адаптуватись. Тому такі туристичні мандрівки важливі для нашої перемоги, щоб військові бачили, яка багата наша країна з прекрасною природою та чудовими людьми», – зазначив старший солдат 24 ОМБр імені короля Данила Андрій Вітрів.

Військовослужбовців залучатимуть із реабілітаціних центрів та з допомогою крісла джульєтка підніматимуть в гори, тим самим підтверджуючи тезу, що гори доступні для кожного. Одним із таких центрів буде NextStep Ukraine із яким управління підписало меморандум. Центр надає реабілітацію для військових, які мають нейротравми, опорно рухового апарату, а також інсультів та інших травм.

«Співпраця із управлінням туризму надзвичайно важлива для нас. Ми зацікавлені, щоб окрім фізичної реабілітації, військові, які перебувають на території Львівщини мали змогу побачити її красу. Такі ініціативи – це вогник надії та радості для наших військових», – прокоментувала керівниця реабілітаційного центру NextStep Ukraine Каріна Машталір.

Бажаючі долучитись до проєкту можуть заповнити анкету на сайті Львівської ОВА у розділі Захиснику та Захисниці – Дозвілля (https://cutt.ly/5etmCC8L)

Проєкт триватиме до кінця вересня. Загалом планується організувати 20 заходів.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних