Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

На Львівщині стартував уже Другий Марафон психічного здоров’я. Цього разу він зібрав директорів шкіл, вчителів, шкільних психологів, активних батьків та представників територіальних громад зі Самбірського та Стрийського районів. Разом – понад 350 люд

Дата: 18.06.2024 16:27
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Дякуючи Першій Леді України, ми почали регулярно питати одне в одного «Ти як?» , а тепер треба навчитися чесно відповідати на це запитання і знати, де шукати допомогу, якщо зарадити собі чи іншим не вдається.

На Львівщині стартував уже Другий Марафон психічного здоров’я. Цього разу він зібрав директорів шкіл, вчителів, шкільних психологів, активних батьків та представників територіальних громад зі Самбірського та Стрийського районів. Разом – понад 350 людей.

Упродовж трьох днів під наставництвом фахівців вони будуть вчитися правильно дбати про психічне здоров’я дітей, підлітків, людей старшого віку, наших воїнів та їхніх рідних. Окремий час присвятять родинам, близькі яких загинули, перебувають у полоні чи зникли безвісти.

Крім того, для громад області організовуємо три одноденні зустрічі (наступні – 27 червня та 11 липня), в межах яких проведемо бліц-опитування: Які психосоціальні послуги працюють у громадах? До кого звертаються мешканці? Що допомагає їм підтримувати себе? Що ми як влада маємо врахувати під час напрацювання послуг та інформування про них? Хто ще не долучився, запрошуємо реєструватися:

https://forms.gle/8zgUVgk2jFsgMQ5w7

Особлива вдячність UNICEF Ukraine та особисто Нінке Воппен за те, що вони надають потужну підтримку Львівська обласна державна адміністрація у роботі зі соціально вразливими дітьми, у розвитку молодіжних центрів області, а тепер і у галузі психічного здоров’я.

Дякую Першій Леді України Олена Зеленська, яка першою від 1991 року вивела важливість турботи про психічне здоров’я на всеукраїнський рівень.

☑️З 2022 року усі, хто цього потребує, можуть безкоштовно отримати психосоціальні послуги на базі Координаційного центру при ЛОВА. Офіси Центру ми розгорнули у кожному районі Львівської області. Інформацію про всі центри можна знайти тут: https://loda.gov.ua/project/57381

☑️Львівщина стала першою областю в Україні, яка затвердила Комплексну Програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення.

☑️У Першому Марафоні психічного здоров’я, який ми провели у грудні минулого року, взяли участь майже 1200 людей. Це дуже промовисто свідчить, що запит на якісні знання про психічне здоров’я у наших громадах сьогодні високий як ніколи, тому я дуже дякую Галина Бордун, всій команді та партнерам, завдяки яким уже Другий Марафон став реальністю.

Усім учасникам продуктивного діалогу, правильних контактів та міцного психічного здоров’я. Разом рухаємося до головної мети.

Психічне здоров'я для України Центр здоров'я та розвитку "Коло сім'ї" Координаційний центр при ЛОВА Громадська організація «Птаха України»

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних