Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Кібербезпека для бізнесу Львівщини: нові можливості з безоплатною діагностикою

Дата: 17.07.2024 15:05
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

500 компаній зможуть безкоштовно отримати одну з трьох послуг: тест на проникнення, тест безпеки застосунку, оцінку вразливостей інформаційного середовища.

У сучасному цифровому світі кіберзагрози стають все більш актуальними і небезпечними. Хоча великі корпорації зазвичай стають головними новинами через масштабні кібератаки, насправді значна частина цих атак спрямована на малі та середні підприємства. Чому ж саме вони стали привабливими мішенями для кіберзлочинців та як покращити стійкість бізнесу  у кіберпросторі?

Чому невеликі бізнеси під загрозою?

  1. Обмежені ресурси: Малі та середні підприємства часто не мають достатніх фінансових ресурсів, щоб інвестувати в потужні системи кіберзахисту. Вони можуть мати менш розвинуті IT-відділи, що робить їх більш вразливими до атак.
  2. Низький рівень обізнаності: У багатьох малих підприємствах керівники і працівники мають низький рівень обізнаності про кіберзагрози та методи захисту від них. Це часто призводить до того, що вони стають жертвами фішингу, шкідливого програмного забезпечення та інших видів атак.
  3. Велика кількість цілей: Кіберзлочинці знають, що великі компанії мають потужні системи захисту і зосереджені на безпеці. Натомість малі підприємства часто мають слабкі захисні механізми, що робить їх легкою здобиччю.
  4. Ланцюг постачання: Невеликі бізнеси часто є частиною ланцюга постачання для більших компаній. Відтак, компрометація малого підприємства може відкрити двері для атак на більших гравців ринку.

Які ж кібератаки загрожують малому та середньому бізнесу?

  1. Фішинг: Одним із найбільш розповсюджених методів атаки є фішинг. Зловмисники надсилають електронні листи, які виглядають як офіційні повідомлення від відомих компаній або партнерів, щоб отримати доступ до конфіденційної інформації.
  2. Шкідливе програмне забезпечення: Віруси, трояни та інші шкідливі програми можуть проникнути в комп'ютерні системи через незахищені мережі або програми, що призводить до витоку даних або блокування доступу до важливих файлів.
  3. DDoS-атаки: Атаки на відмову в обслуговуванні можуть паралізувати веб-сайти та онлайн-сервіси, роблячи їх недоступними для клієнтів і користувачів.

Малі та середні підприємства становлять значну частку світової економіки, і їхній захист від кіберзагроз є надзвичайно важливим. Впровадження основних заходів кібербезпеки може суттєво знизити ризики та забезпечити стабільну і безпечну роботу бізнесу. Нехтування кібербезпекою може призвести до значних фінансових втрат, пошкодження репутації та навіть до закриття бізнесу. Тому важливо бути на крок попереду кіберзлочинців і постійно працювати над удосконаленням своїх захисних механізмів.

Тож як покращити захищеність малому та середньому бізнесу у цифровому просторі? Саме з цією метою, напередодні відбулась презентація унікальної Програми з кібердіагностики бізнесу, яка передбачає безоплатну допомогу українським малим та середнім підприємствам оцінити рівень кібербезпеки їхніх компаній і отримати рекомендації для його покращення. 

500 компаній зможуть безкоштовно отримати одну з трьох послуг:

  1. Тест на проникнення: Ця послуга симулює реальні атаки, щоб виявити слабкі місця в системі безпеки вашої компанії. Це дозволяє вчасно вжити необхідних заходів для посилення захисту. 
  2. Тест безпеки застосунку: Проводиться перевірка ваших програмних продуктів на наявність вразливостей. Ви отримаєте детальні рекомендації щодо їх усунення, що допоможе захистити ваші дані та клієнтів. 
  3. Оцінка вразливостей інформаційного середовища: Аналіз вашої інформаційної інфраструктури, виявлення та усунення вразливостей, а також надання рекомендацій для поліпшення загальної безпеки. 

Детальніше ознайомитися з інформацією та подати заявку на отримання/надання послуг можна за посиланням: https://cutt.ly/xehN0b09 .

«Ми закликаємо малий та середній бізнес Львівщини скористатися цією можливістю та посилити свій кіберзахист. Стійкість бізнесу  в цифровому середовищі  є важливою складовою національної безпеки, і ми раді підтримувати цю ініціативу», – зазначив начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА Максим Столярчук.

Програма з кібердіагностики бізнесу реалізується за сприяння Міністерство цифрової трансформації України, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес за підтримки USAID Cybersecurity Activity.

Виконавець програми — Kyiv School of Economics.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних